EA werkt aan SimCity voor scholen

sim city scholenOntwikkelaar EA (Electronic Arts) heeft aangekondigd dat ze bezig zijn met een speciale variant op de volgende versie van SimCity. Deze versie is speciaal bedoeld voor het onderwijs. Deze educatieve serie, die dan ook de ‘Edu’-variant wordt genoemd, moet de kennis van scholieren over onderwerpen als technologie en wiskunde bijspijkeren.

Deze speciale Edu-versie wordt ontwikkeld in samenwerking met Glasslab. Met deze firma sloot EA al eerder een samenwerkingsverband. SimCityEdu moet volgens EA vooral dienen als hulp voor docenten die hun leerlingen met behulp van digitale tools iets willen leren over wetenschap, technologie, engineering of wiskunde. Docenten kunnen met deze variant van het razend populaire simulatiespel lessen bouwen waarbij het spelconcept is gebaseerd op het aankomende SimCity spel. Eerder kondigde EA al aan dat deze game in maart in de winkels moet liggen. Met de door dit spel ontwikkelde lesstof moeten de studenten met stadsplanning leren omgaan. Volgens EA wordt de reeks van SimCity spellen al geruime tijd gebruikt voor onderwijsdoeleinden.

EA heeft met de SimCity reeks al meerdere keren aangetoond zijstappen te durven maken. Zo brachten ze iOS en Android spellen uit van het spel. Zo is er ook Reader-app voor SimCity 4, waarmee je onderweg, op je werk of op school de voortgang van de stad bij kunt houden. Ook is Dropbox geïntegreerd, waardoor je ook de steden van je vrienden kunt checken.

Bron: Tweakers.net

Laat een reactie achter

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Your email is never shared. Required fields are marked *